Online shop kantoorartikelenActie pagina'sadres en contact
Goinga Kantoorvakhandel BV
Apolloweg 6 8938 AT Leeuwarden
Industrieterrein Hemrik
KvK: 01075009

T (058) 212 6541
F (058) 212 0163
E info@goinga.nl

openingstijden showroom
Maandag tot en met Vrijdag:
08.30 uur tot 17.00 uur

Goinga beschikt over een uitgebreide showroom waar u op uw gemak inspiratie op kunt doen voor de inrichting van uw bedrijf. Kom gerust eens langs, wij adviseren u graag.

plan hier uw route


Zit/sta werkplekken


Zit/sta werkplekken voor een gezonde werkdag

Zit/sta werkplekken zijn inmiddels niet meer weg te denken op kantoor. Ze zijn ergonomisch erg interessant ten opzichte van de traditionele lage bureaus. Men is achter een bureau snel geneigd om een statische houding aan te nemen en dit niet af te wisselen gedurende de dag. Hierdoor ontstaan op de korte en lange termijn diverse lichamelijke klachten. Door de zit/sta bureaus kan de gebruiker een ergonomische werkhouding aannemen door zelf de hoogte aan te passen.

Verlaagde kans op diabetes en hart- en vaatziekten
Onderzoek door de University of Colombia heeft aangetoond dat langdurig zitten het risico op diabetes en hartkwalen verhoogt. Staand werken is daarentegen meer belastend voor het lichaam dan zittend werken. Het afwisselen van zowel staand als zittend werken moet met de juiste frequentie gebeuren om het gewenste effect te creëren.

Voorkomen van lichamelijke klachten
Het afwisselen van een werkhouding voorkomt vele typische ‘bureauklachten’ zoals RSI, hoofdpijn en rugpijn en spanning in de schouders. Staand werken verbetert ook de concentratie en de creativiteit. Afwisselen blijft hierbij het sleutelwoord! Bovendien zijn zit/sta werkplekken ideaal voor flexibele werkplekken omdat de hoogte kan worden afgestemd op de gebruiker.

Het nieuwe samenwerken
Door de hoogte van het bureau aan te passen is het eenvoudiger om samen te werken, zonder dat je allebei een onhandige houding moet aannemen naar het beeldscherm te kijken. Omdat staand werken de concentratie en de creativiteit bevordert, leidt het ook nog eens tot betere ideeën!

Bij Goinga kunt u terecht voor complete zit/sta bureaus in diverse kleuren en modellen. Om een gezonde werkdag te creëren en het ziekteverzuim te verlagen, is het belangrijk dat u het juiste advies krijgt over de zit/sta werkplekken van uw medewerkers. Onze specialisten kunnen u hierin van a tot z adviseren. Kom langs in de showroom of maak een afspraak zodat wij op locatie kunnen demonstreren hoe u een positief effect kunt bereiken met zit/sta werkplekken.

meer informatie aanvragen