Online shop kantoorartikelenActie pagina'sadres en contact
Goinga Kantoorvakhandel BV
Apolloweg 6 8938 AT Leeuwarden
Industrieterrein Hemrik
KvK: 01075009

T (058) 212 6541
F (058) 212 0163
E info@goinga.nl

openingstijden showroom
Maandag tot en met Vrijdag:
08.30 uur tot 17.00 uur

Goinga beschikt over een uitgebreide showroom waar u op uw gemak inspiratie op kunt doen voor de inrichting van uw bedrijf. Kom gerust eens langs, wij adviseren u graag.

plan hier uw route


Ergonomische bureaustoel kopen


We are born to move: het belang van een ergonomische bureaustoel

Een gezonde werkomgeving is een must om ziekteverzuim tegen te gaan én het komt de productiviteit van de medewerkers ten goede. Langdurig statisch zittend veroorzaakt niet alleen fysieke spanning in spieren en gewrichten, maar ook het risico op overgewicht neemt toe.  Ergonomie speelt dus een belangrijke rol bij de indeling van kantoorruimten en het bepalen van het benodigde kantoormeubilair. Ergonomische bureaustoel zijn hierbij onmisbaar op kantoor. 

Waarom een ergonomische bureaustoel kopen?

Een dynamische zitoplossing stimuleert uw medewerkers om te bewegen tijdens het werken. Dit bewegen gaat onbewust, zelfs als er een grote mate van concentratie nodig is. De medewerkers maken in feite de hele dag microbewegingen, waardoor ze actief zitten. Dit wordt bereikt door het kantelpunt van de bureaustoel, die ervoor zorgt dat de gebruiker constant in balans blijft zitten én in beweging blijft. De bureaustoel volgt de bewegingen van het lichaam en dat stimuleert ook de microbewegingen in de voeten. Dynamisch zitten verbetert de concentratie en zorgt voor een energieke werkdag. 

Flexplekken 

Tegenwoordig wordt er in met name grote organisaties steeds meer gebruik gemaakt van flexplekken. Het nadeel hiervan is dat er bijna dagelijks wordt gewisseld van werkplek. De bureaustoel wordt continue aangepast en daarmee loop je het risico dat de houding in een statische bureaustoel niet optimaal is. De ergonomische bureaustoel van HÅG vormt echter naar de gebruiker, waardoor iedereen er met plezier gebruik van kan maken. Het instellen van armleuningen of de diepte van de zitting is ook zo gepiept. 

Kortom: een ergonomische bureaustoel zorgt voor een rechte en dynamische zithouding waardoor de ademhaling verbetert, de bloedcirculatie op gang blijft en de spieren in beweging blijven. Meer zuurstof in het lichaam zorgt voor een betere concentratie én betere prestaties. 

Meer weten over ergonomische bureaustoelen? 

Een verhuizing, herindeling of vernieuwing van de kantoorruimte zijn goede aanleidingen om de ergonomie op kantoor onder de loep te nemen. Wilt u weten welke verbeteringen er nodig zijn? Onze specialisten denken graag met u mee en aan de hand van een projectplan weet u precies welke stappen u kunt ondernemen om een gezonde en efficiënte werkplek te creëren. U wilt toch ook ziekteverzuim voorkomen? Neem gerust contact met ons op en kom proefzitten in de showroom!

 

 

meer informatie aanvragen